torsdag 26. mars 2015

RSS - Riktig Smart System?

Noen kan simpelthen ikke klare seg uten et RSS-verktøy. Er du en av dem? Jeg har aldri brukt RSS-verktøy av noe slag tidligere, men har testet ut verktøyet QuiteRSS i noen dager nå. Og ja, jeg skal innrømme at det er både praktisk og tidsbesparende.

RSS-symboletRSS - hva er det egentlig?

Men for å ta det fra begynnelsen. Hva er RSS egentlig? Du har kanskje sett dette symbolet på flere nettsider tidligere? Det betyr kort og godt at nettsiden er tilrettelagt for at vi kan abonnere på den via en såkalt RSS-feed.

RSS-feeden er ikke noe annet enn en XML-fil. XML-formatet har utviklet seg over flere år fra det først ble lansert av Netscape i 1999. I dag står RSS for Really Simple Syndication. Flere verktøy og nettlesere kan tolke innholdet i RSS-feedene. Det gjør at det blir enklere for oss å følge med på alle sider vi ønsker å abonnere på.


QuiteRSS - en gratis nyhetsleser

Jeg valgte å installere QuiteRSS mest fordi den var gratis, men også fordi:

  • den har et enkelt grensesnitt
  • den inneholder mye funksjonalitet
  • den er kompatibel med og kjører på alle plattformer
  • den er et open source-verktøy

Les mer om hvordan du installerer og tar den i bruk her.

Under ser du hvordan jeg kan følge bloggene til alle medstudentene mine. Enkelt, oversiktlig og veldig greit!


Eksempel på RSS i bruk
Eksempel på RSS i bruk

4 kommentarer:

  1. Hei, Jeg kunne ikke unngå å smile litt når jeg så bildet av et innlegg om RSS på et innlegg om RSS :-)

    Jeg vil gi deg honnør for at du hopper i det med begge beina, enten det er RSS-lesere, eller twitter det går i. Er imponert over at du deltar så aktivt på twitter, og henvender deg til andre enn medstudenter i forbindelse med skolearbeidet. Selv er jeg litt mer privat rundt det hele.

    Bra blogg du har startet her. Kanskje den overlever selv etter at semesteret er over?

    SvarSlett
  2. Jasså, så du la merke til det altså. :)

    Takk for positiv tilbakemelding! Jeg tenker at hvis vi virkelig skal lære noe av dette, så er det bare å kaste seg uti det, selv om jeg ofte har følt at jeg har tøyd grensene for hva som er komfortabelt.

    Lærdommen er da, og det er jo interessant, å følge med på hvem som svarer på Twitter. Og hvorfor de eventuelt ikke svarer. Kan det være de mangler en strategi? :)

    SvarSlett
  3. Hei Lise! Jeg har aldri brukt RSS men jeg tror at det er mange som gjør det. Bra innlegg du skrev her. :)

    SvarSlett
  4. Hei og takk for det! Jeg ser helt klart nytten av RSS, men føler kanskje det er litt "old school". Tiden vil vise... :)

    SvarSlett